17 Ocak 2016 Pazar

DOLCE GABBANA 2016 ABAYA KOLEKSİYONU



Birkaç büyük markanın tesettür kombinleri çıkarmasının ardından yeni bir akım mı başladı bilinmez ama D&G de bu akıma karışanlardan. Gerçi bu habere çok sasırmış olsamda  bu iş en çok bizlere yaradı galiba  :) 

hepsi de çok güzel değiller mii? hepinizi istiyoruuuuum :) çok çook begendim ben modellerini.
























16 Ocak 2016 Cumartesi

DEKORASYON FİKİRLERİ:GOLD


 sizde benim gibi evinde taşı tuşu parıltıyı süsü çok seviyorsanız birdee kendiniz birşeyler üretmeyi o zaman hadi buyurun.
su sıralar gold rengine takmış beyza dan size gelsin.

pinterest de vakit geçirmeyi çok seviyorum bu fotoğrafları da ordan buldum belki ilham verir birilerine stres attırır.bundan sonra haftada bir kere çook begndiklerimi sizinle paylaşayım diyorum içimde kalmasın :)

hadi bakalım alın elinize fırçayı boyayı geçin masa başına :)
ahhh ahhh eskide benim o günlerim.















resimler alıntıdır.

13 Ocak 2016 Çarşamba

ORTANCALI PATATES PASTASI

Merhaba 

 Bloguma uzun zaman sonra yeniden girmem arşivde baya birşey saklamama yardımcı oldu aslında bir nevi iyide oldu sanki. biraz eskilere gidip karıştırmaya başladım ve bugun bunu eklemeye karar verdim. Patates pastası :) aslında bildiğiniz tariflerden pek farkı yok süsü dışında.O zaman gelelim bu  süslü pastanın yapılışına  ..


PATATES PASTASI 

MALZEMELER 
   
6-7 patates

1 pancar 

1 demet dereotu veya maydanoz 

2-3 tane havuç 

2 adet limon 

tuz ve zeytinyağı 


ÜZERİ İÇİN 

Karnabahar
Gıda boyası 
Nane yaprakları 
1kase kadar  süzme yoğurt 


YAPILIŞI 

Patatesleri haşlıyoruz ve ezici yardımıyla eziyoruz.ezdiğimiz patatesleri 3 e bölüyoruz 1. patatese azıcık kavurduğumuz havucu ekleyip tuz zeytinyağı ve limonu da (damak zevkinize göre) ekliyoruz ve kenara alıyoruz.

2. patatese haşladığımız pancarı ezici yardımıyla ezip katıyoruz ve tabi ki zeytinyağı tuz ve limonu da ekleyip  2. katımızda kenara alıyoruz.

3. patatese de dereotunu doğrayıp tekrar zeytinyağı tuz limon üçlüsünü de kattıktan sonra streçlediğimiz kelepçeli kalıba sırayla diziyoruz ve en az 5-6 saat  dolapta bekletiyoruz.dolaptan çıkarınca üzerini süzme yoğurtla kaplıyoruz .


süsü için; haşladığmız karnabaharı gıda boyasıyla renklerdiğimiz suyun içinde yarım saat bekletiyoruz ve süzülmesi için kenara alıyoruz. vee pastamızı nane yapraklarıyla dilediğimiz gibi süslüyoruz.




yapacaklara şimdiden afiyet olsun :)

MUSMUTLU GÜNLER EFENİM :)











11 Ocak 2016 Pazartesi

YENİ BAŞLANGIÇ: ELMA TATLISI :)

 MERHABA 

bugün ani bir kararla tekrar bloguma yazı yazmaya başlıyorum sevgili okuyucu :) cok uzun zaman oldu farkındayım çokça özlediğimi de fark ettim  buraya yazmayı. 
fark etmemin asıl nedeni yine  yeniden bozulan sarj kablom :) telefonum kapanınca mecburen aldım elime bilgisayarımı onuda özlemişim velhasıl..
batım bloga ahhh dedim başlıyım  yeniden yazmaya ne yazayım derken bu aksam kı yaptığım tatlıyla bismillah diyorum o zaman :D
ELMA TATLISI 
MALZEMELER 
6 Adet elma 
24 adet küp şeker
1 tane karanfil
gıda boyası 
1.5 bardak su 
YAPILIŞI 
Elmaların kabuklarını soyup içlerini oyuyoruz. Tencereye yerleştirip içlerine 4 er adet şekeri ekleyip gıda boyasıyla renklendirdiğimiz 1.5 bardak suyu üzerlerine gezdirerek döküyoruz.
elmalar yumuşayıp iyice pisince tencerenin kapağını açıp suyu buharlaştırıyoruz. ama hepsini değil 3-5 kaşık su kalsın süsleme için zaten reçelimsi bir kıvamı olacak suyun. pişen elmaları servis tabağına  alıp soğumasını bekliyoruz ve soğuduktan sonra içlerine iri kırılmış cevizlerle doldurup üzerini krem şantiyle süslüyoruz. birde kiraz koydum ben :) 
arzu ederseniz kaymakla da servis edebilirsiniz. benim kaymağım olmadığı için birde krem şantiyi daha çok sevdiğim için krem şantiyi tercih ettim :)





YAPANLARA AFİYET ŞEKER OLSUN EFENDİM :)

İYİ GECELER  

TEKRAR GÖRÜŞMEK ÜZERE 

AYRINTILAR SNAPCHATTE *****
KULLANICI ADI : beyzazembil