13 Ocak 2016 Çarşamba

ORTANCALI PATATES PASTASI

Merhaba 

 Bloguma uzun zaman sonra yeniden girmem arşivde baya birşey saklamama yardımcı oldu aslında bir nevi iyide oldu sanki. biraz eskilere gidip karıştırmaya başladım ve bugun bunu eklemeye karar verdim. Patates pastası :) aslında bildiğiniz tariflerden pek farkı yok süsü dışında.O zaman gelelim bu  süslü pastanın yapılışına  ..


PATATES PASTASI 

MALZEMELER 
   
6-7 patates

1 pancar 

1 demet dereotu veya maydanoz 

2-3 tane havuç 

2 adet limon 

tuz ve zeytinyağı 


ÜZERİ İÇİN 

Karnabahar
Gıda boyası 
Nane yaprakları 
1kase kadar  süzme yoğurt 


YAPILIŞI 

Patatesleri haşlıyoruz ve ezici yardımıyla eziyoruz.ezdiğimiz patatesleri 3 e bölüyoruz 1. patatese azıcık kavurduğumuz havucu ekleyip tuz zeytinyağı ve limonu da (damak zevkinize göre) ekliyoruz ve kenara alıyoruz.

2. patatese haşladığımız pancarı ezici yardımıyla ezip katıyoruz ve tabi ki zeytinyağı tuz ve limonu da ekleyip  2. katımızda kenara alıyoruz.

3. patatese de dereotunu doğrayıp tekrar zeytinyağı tuz limon üçlüsünü de kattıktan sonra streçlediğimiz kelepçeli kalıba sırayla diziyoruz ve en az 5-6 saat  dolapta bekletiyoruz.dolaptan çıkarınca üzerini süzme yoğurtla kaplıyoruz .


süsü için; haşladığmız karnabaharı gıda boyasıyla renklerdiğimiz suyun içinde yarım saat bekletiyoruz ve süzülmesi için kenara alıyoruz. vee pastamızı nane yapraklarıyla dilediğimiz gibi süslüyoruz.




yapacaklara şimdiden afiyet olsun :)

MUSMUTLU GÜNLER EFENİM :)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder