1 Aralık 2013 Pazar

ELMALI GÜL TATLISI ;)






 bugün günlerden gül tatlısı olsun bakalım.boş vakitlerde pinterest de dolandığımdan değişik lezzetleri deneme isteğim arttı da arttı.

son olarak bunu gülleri denedim ve çok hoşuma gitti hemen sizinle paylaşayım dedim :)













bu tatlı için gereken malzemelerimiz;

*1 paket milföy
*2 adet elma
*4 kaşık şeker
*tarçın (isteğe bağlı ben sevmediğim için tarçın kullanmadım)
*üzerine serpek için toz şeker veya pudra şekeri






gelelim yapışına;

elmaları resimdeki gibi ince ince doğrayıp şeker ve üzerini kaplayacak kadar suyla yumuşayana kadar kaynatıyoruz. kaynadıktan 1-2 dk. sonra elmaları kontrol edin fazla pişmesin sadece şekil alması önemli bizim için.

elmalar piştikten sonra iki adet kare milföyü birbirine ekleyip oklavayla azıcık inceltip 3 adet  uzun şerit parça elde ediyoruz.ve yine resimdeki gibi elmaları birbirinin üzerine gelecek şekilde diziyoruz. bu aşamada dilerseniz içine tarçında ilave edebilirsiniz. elmaları dizdikten sonra milföyü yuvarlıyoruz veeee güllerimiz hazır.önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kenarları kızarana kadar pişiriyoruz.

*****yuvarladığınız milföyleri kağıt kek kalıbı içinde pişirirseniz dağılmasını engellemiş olursunuz. 

NOT:aynı tarifi patatesle de yapabilirsiniz ;)




AFİYET ŞEKER OLSUN :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder