26 Mayıs 2012 Cumartesi

ESKİYEN RUJLARINIZI YENİLEYİN

 Eskiyen veya rengini beğenmediğiniz rujlanırız varsa buyurun rujlarınızı yenilemeye :)


Şekildeki gibi rujlanırızı kesip eritin,erittikten sonra ruj kaplarınıza doldurup donmasını bekleyin.ruj kaplarını watsons'larda bulabilirsiniz.
  
NOT: nasıl bir rengin ortaya çıkmacağınızı bilmiyorsanız elinize renkleri üst üste sürerek görebilirsiniz.


                                 HEPİNİZE KOLAY GELSİN :)

24 Mayıs 2012 Perşembe

PARTİ SÜSLEMELERİNİZİ & YİYECEKLERİNİZİ KENDİNİZ YAPIN

                   Hazır yaz gelmişken bende eğlenceli bir post hazırlıyayım dedim...
malum yaz mevsimi parti mevsimi mezuniyet,doğum günü ve daha bir sürü şey...süslemelerden yiyeceklere kadar partilerde ne kullanılırsa sizler için araştırdım.hatta bu süsleri kendinize uyarlayıp bebek mevlütlerinde yada sünnet vb. şeylerde de kullanabilirsiniz...    

                                              MUHTEŞEM SOFRALAR...















GELELİM EĞLENCELİ YİYECEKLERE...






 kullanacağınız bardağı içini doldurmadan önce ağız kısmını su dolu tabağa değdirip istediğiniz şekerlemelere(toz şeker de olabilir)batırırsanız aynı görüntüyü elde edebilirsiniz.















muzu erimiş çikolataya ardından ufalanmış bisküvi parçalarına batırarak yapabilirsiniz.








mandallarla yapabileceğiniz basit çalışma :)

kavanozların içine pembe limonata koymuşlar hemen onun tarifinide veriyim hiç bir şeyiniz eksik olmasın :)


Malzemeler {2 kişilik}:
  • 2 büyük limon 
  • 1,5 su bardağı su 
  • 1/3 su bardağı şeker
  • 2 büyük çilek (aynı rengi karpuz veya nar suyuyla da verebilirsiniz)
  • İsteğe göre buz küpleri ve veya soda da ekleyebilirsiniz (buz kalıplarına birer yaprak taze nane koyup buz da yapabilirsiniz böylece hem hoş bir görüntü hemde hoş bir tat elde edersiniz:)
Hazırlanışı:
  1. Limonları ikiye kesip, limon sıkacağında sıkın. Limon suyunu bir sürahiye koyup şeker ve suyu ilave edin. Şeker eriyene kadar bir kaşıkla karıştırın.
  2. Çilekleri saplarını kestikten sonra ikiye bölün. Tel bir süzgeci küçük bir kasenin üzerine yerleştirin ve çileklerin kestiğiniz kısmını süzgece koyarak bir kaşık yardımıyla ezin. Elde edeceğiniz pembelik kullandığınız çileğin olgunluğuna göre değişecektir. 
  3. Çilek suyunu, limonataya bir kaşıkla karıştırarak ve bir yandan elde ettiğiniz rengi kontrol ederek yavaş yavaş ekleyin. İstediğiniz rengi elde etmişseniz daha fazla eklemenize gerek yok.


                          ŞİMDİ DE SÜSLEMELERE GELELİM...


Yukarıda gördüğünüz peçeteliklerin yapımı










                                                    










               UNUTMAYIN HAYAL GÜCÜNÜN SINIRI YOKTUR!  DAİMA ZORLAYIN :)
                         
                                                         MUTLU HAYALLER

22 Mayıs 2012 Salı

HOLLYWOOD ÜNLÜLERİNİN GÜZELLİK SIRLARI


 Hollywood yıldızları günlük bakımlarına yüzlerce dolar harcamak yerine doğal ve ucuz bakım ürünlerini tercih ediyor. işte Hollywood ünlülerinin basit güzellik sırları:




MİRANDA KERR

Miranda Kerr, Hindistan cevizi yağının bir güzellik mucizesi olduğunu düşünüyor. Cildinin temizliği ve nemlenmesi için Hindistan cevizi yağı kremi ve temizleme sütü kullanan Kerr, yağı sürmekle kalmıyor yiyor da! Kerr, "Her gün 4 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı muhakkak tüketiyorum. Saç ve cilt için mucizevi bir şey!" diyor. 
 





VICTORIA BECKHAM

Moda dünyasının en parlak isimleri arasında yer alan Victoria Beckham, papatya yağı sayesinde cildinin parlak ve sağlıklı olduğunu söylüyor. İlk hamileliği sırasında karnının çatlamaması için paptya yağı kullanmaya başlayan Beckham daha sonra bu doğal mucizeden vazgeçememiş.
 



EVA MENDES

Latin dünyasının en güzel kadınlarından biri olan Eva Mendes, cildinin güzelliği için badem yağına güveniyor. Mendes, yüzünü badem yağıyla temizleyip vücudunu da nemlendirmek için badem sütü kullanıyor. 
 


ALEXANDRA BURKE

İngiliz şarkıcı, parlak cildini her gün düzenli olarak ceviz yemesine bağlıyor. Sabahları yüzünü buzla yıkayan Alexandra Burke, cildini gül suyuyla temizlediğini de söylüyor. 

EMMA STONE

Emma Stone üzüm çekirdeği yağının cildinde mucizeler yarattığını söylüyor. Stone, sabah güne bu doğal yağı sürerek başladığını, akşam yatarken de bu yağı kullandığını söylüyor.
 






15 Mayıs 2012 Salı

EN DOĞAL PEELING VE MASKE TARİFLERİ




Benim en çok kullandığım ve birçoğunu yeni öğrendiğim maskeleri derledim topladım ve hazır hale getirdim :) 


Cildimizi yenileyip tazeliğini korumak için önce ölü hücrelerden kurtulmamız gerekiyor. Ölü deri tabakası üstte birikerek cildimizin hava almasını engeller. Bu da solgun ya da farklı tonlarda kötü renkleri olan bir yüz demek oluyor.

Her gece yatmadan önce makyajınızı temizleyip geceye uygun kremler kullanın. En önemlisi de mutlaka peeling yapın!peeling ve maskeleri evde yapma taraftarıyım her zaman. çünkü yüzümüze ne sürdüğümüz çok önemli.


işte evde yapılabilecek basit ve en doğal peeling’ler:



1- Şeker mükemmel bir soyucudur. Sadece yüzeydeki değil, kıl köklerine yakın dokuyu da temizler. Bir adet kesme şekeri iki yemek kaşığı gliserin ya da cildinize uygun bir başka bitki yağıyla karıştırın.(aloe vera veya bal olabilir) Daha sonra karışımı avucunuzun içine alarak dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın. Ilık suyla durulamadan önce 5 dakika bekleyin.

2- Çiğ yulaf cildiniz için mükemmeldir. Yüzünüze sağlıklı bir renk verir. Üç çay kaşığı çiğ yulafı bir çay kaşığı taze balla karıştırın. İçine bir çay kaşığından daha az elma sirkesi ekleyerek karıştırın. Yapışkan hissi sizi rahatsız etmesin. Balın yüzünüzü sarması gerekiyor. Bu maskeyi de 15 dakika bekletmeniz gerekiyor.

3- Haftada bir kez zeytinyağı ve deniz tuzunu karıştırırak vücudunuzun tamamına masaj yapabilirsiniz. Tuz cildinizde uzun süre kaldığında tehlikeli, doğru miktarda kullanıldığındaysa mucizevidir.
Kötü kokmasından çekiniyorsanız karışıma kayısı yağı da ekleyebilirsiniz.

4- Antioksidan zengini yeşil çay sadece içildiğinde değil, cilde direkt olarak uygulandığında da harikalar yaratır. İltihabı önleyici etkisiyle sivilceleri kurutur ve yeniden çıkmalarını engeller. Taze yeşil çayı demledikten sonra nemli tanecikleri yüzünüze uygulayın. İster 15 dakika bekletin, isterseniz masaj yaparak sürün. Diğer tariflerin içine de yeşil çay demi ekleyebilirsiniz.

5-Yoğurt ve ceviz cildin en büyük dostlarından! Ezilerek ufalanmış yarım çay fincanız cevizi, çeyrek çay fincanı sade yoğurtla karıştırın. Yoğurdun sulu taraflarını kullanın. Soğuk suyla durulamadan önce 10-15 dakika bekleyin.



 Mucizevi maskeler ise meyvelerden oluşuyor. İşte meyvelerin vücudumuza etkileri :

ÇİLEK 
Bu meyvenin canlandırıcı ve peeling etkisi vardı kuru ciltler için idealdir. Ancak cildi gerici etkisi nedeniyle on dakikadan fazla ciltte tutulmaması önerilir. Dört iri çileği ezerek bir çorba kayığı nemlendirici kremle karıştırın. Bütün yüze ince bir tabaka halinde sürün elmacık kemikleri üzerine daha kalın bir tabaka halinde sürün ve beş dakika bekletin. Ayda 2 kez tekrarlayın.

PORTAKAL Meyve asidi açısından etkili olan portakal problemli ve yağlıya yakın normal ciltler için tavsiye ediliyor. Portakalı sıkıp suyunu damla damla iki kahve kaşığı nemlendirici kremin içine katın. Maskeyi yüzünüze sürüp 10 dakika bekletin. Haftada iki kez tekrarlayın.

LİMON Yağlıya yakın normal ve problemli ciltler doğru seçimdir. Portakal maskesi gibi hazırlanır. Ancak yüzde sadece 5 dakika bekletin ve problemler düzelinceye kadar haftada iki kez tekrarlayın.






ÜZÜM Karma cilt sorunları yüzün belli bölgelerinde sınırlandığından özellikle karma ciltlere öneriliyor. Ancak yorgun ciltlerde de etkili oluyor. Portakal maskesi gibi hazırlayıp yüzünüzde 10 dakika bekletin. Haftada bir kez yapın.



AVOKADO Özellikle yorgun ve kuru ciltler için güneşlenmenin ardından uygulanacak ideal bir maske! Bir kahve kaşığı avokado içini ezip iki kahve kaşığı nemlendiriciyle karıştırın. Kalın bir tabaka halinde yüzünüze sürüp15 dakika bekletin. Haftada bir kez uygulayın.


SALATALIK Sıkıştırıcı ve ferahlatıcı özelliği nedeniyle yağlıya yakın normal ciltlere uygundur. Cilde parlaklık verir canlandırır ve gözenekleri sıkıştırır. Salatalığın çekirdeksiz bölümünden bir kahve kaşığı alıp iyice ezdikten sonra iki kahve kaşığı nemlendiriciyle karıştırıp 10 dakika yüzünüzde bekletin. Ayda sadece iki kez uygulayın.


MUZ Zengin içerikli besleyici bir meyve olan muz solgun yıpranmış hassas ve kuru ciltler için ideal bir maske malzemesi. Lekesiz olgun bir muzun yarısını ezerek iki çorba kaşığı nemlendirici kremle karıştırın. Yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin. Haftada bir kez uygulayın.