29 Şubat 2012 Çarşamba

BURCUNUZA GÖRE MODA :)



***Koç Burcu: Her konuda ilk olmayı seven bu burcun kadınları kesinlikle modanın bir numaralı takipçileri arasında yer alıyor. Sadece modayı takip etmekle kalmıyor aynı zamanda bu yenilikleri en kısa zamanda da kendi üzerinde uygulamaya başlıyor. Giyim konusunda son derece cesur olan ve alışveriş söz konusu olunca son kuruşuna kadar harcamaktan çekinmeyen koç burcu kadınlarının favori renkleri ise siyah ve kırmızı. Şapka ise onların vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alıyor.

***Boğa Burcu: Kesinlikle kalite düşkünü olarak nitelendirebileceğimiz boğa burcu kadınları için moda ve son zamanların trendlerinden daha önemli şeyler var. Gardıroplarındaki kıyafetleri seçerken klasiklerden asla ama asla vazgeçmezler ve modadan ziyade beğenileri ön plândadır. Genellikle parlak ve gösterişli renkleri tercih eden boğa burcu kadınlarının favori renkleri ise kahve-bej tonları ile hâkidir.

***İkizler Burcu: Macerayı seven ve rahatına son derece önem veren ikizler burcu kadınları için kıyafet seçmek kolay ve zevkli bir uğraştır. Sabahleyin kalkıp gardıroplarını açtıkları zaman ruh durumlarına göre nasıl giyinmek istiyorlarsa kolayca seçim yaparlar. Bunun yanısıra her şeyden çok kolay sıkıldıkları için modadaki yenilikleri takip etmekten de bir süre sonra bıkmaya başlarlar. Son derece tutumlu olan ikizler kadınları alışveriş yaparken de çok dikkatlidirler ve markaya önem vermezler.

***Yengeç Burcu: Modada ne gibi değişikliklerin olduğundan haberdar olan yengeç burcu kadınlarının bunları pek de kendi giyim tarzlarında uyguladığı söylenemez. Moda ne olursa olsun kadınsı çizgilerinden asla ödün vermezler. Bununla beraber rahatlıklarından da vazgeçemeyen bu burcun kadınlarının en büyük tutkularından biri de takılardır.

***Aslan Burcu: Mükemmeliyetçi aslan burcu kadınları her şeyin en iyisine ve en kalitelisine sahip olmayı isterler. Modanın başarılı takipçilerindendir ve şık görünmek adına rahatlığı ikinci plana itebilirler. Alışverişte ekonomik açıdan kendilerine kısıtlama getirmeyen bu burcun kadınlarının favori renkleri oldukça dikkat çekici olan turuncu ve sarıdır.

***Başak Burcu: Konservatif başak burcu kadınları kendi tarzlarıyla pek örtüşmeyen kıyafetler revaçta olduğu zaman kolayca modaya sırtlarını dönebilirler. Mimimalist giyinmekten hoşlanırlar ve klasiklere son derece bağlıdırlar. Kıyafet satın alırken önce etiket fiyatına bakan başak burcu kadınlarının favori renkleri kahve-bej tonlarıdır.

***Terazi Burcu: Alışverişte uzman olan terazi burcu kadınları tam bir moda çılgınıdırlar. Ancak modadaki yenilikleri olduğu gibi benimsemek yerine, bunları kendi tarzlarıyla bütünleştirecek beceriye de sahiptirler. Ellerine para geçer geçmez doğru alışverişe giden bu burcun kadınları her zaman için natürellikten yanadırlar ve abartılardan kaçınırlar.

***Akrep Burcu: 'Moda yakışandır' felsefesini benimsemiş olan akrep kadınlarının belli bir tarzları yoktur. Ruh durumlarına göre kimi zaman son derece şık ve modaya uygun giyinirken kimi zaman da rüküş ve demode olabilirler. Uçlarda olmayı seven bu burcun kadınlarının pek de alışveriş tutkunu oldukları söylenemez.

***Yay Burcu: Özgürlüğüne son derece düşkün olan yay kadınları kıyafetler konusunda da kendi beğenilerini ön plânda tutmayı tercih ederler. Eski kıyafetlerine yeni bir görünüm vererek değişik şeyler yaratmaktan hoşlanan bu burcun kadınları tıpkı akrep kadınları gibi zaman zaman rüküş olmaktan kurtulmazlar.

***Oğlak Burcu: Pratik oğlak burcu kadınları en iyisini giymekten hoşlananlardan... Ancak bütçelerini aşmamak kaydıyla. Sade ama şık görünmekten hoşlanan ve alçak gönüllü olan bu burcun kadınları alışverişte de kendilerine sınırlar koyma konusunda çok başarılıdırlar.

***Kova Burcu: Modaya uymaktan ziyade modayı kendine uydurmayı seven kova kadınları enteresan kıyafetler giymekten hoşlanırlar. Mesela ikinci el satan mağazalarda sıkılmadan saatlerce oyalanabilirler. Renkli giyinmekten hoşlanan bu burcun kadınları alışveriş konusunda da oldukça dikkatlidirler.

***Balık Burcu: Rahatlığa önem veren balık kadınları için giyinmek sadece bir ihtiyaçtır. Bu yüzden de kıyafete yatırım yapmayı gereksiz bulurlar ve bu konuda da oldukça tutumludurlar. Ancak bu durumu ayakkakbılar için söyleyemeyiz. Çünkü tam bir ayakkabı tutkunudurlar. 

27 Şubat 2012 Pazartesi

2012 OSCAR ÖDÜL TÖRENİ

                                Emma Stone (Giambasta Valli) bence gecenin en şık kadını:)
                              Milla Jovovich(Elie Saab )        Jessica Chastain(Alexander McQueen)





                    michelle williams(louis vuitton)        leslie mann(roberto cavalli)
                                 viola daviz(vera wang)          


                                        cameron diaz(gucii)                  gwyneth paltrow(tom ford)
                                    penelope cruze(Armani)              kristen wiig(j.mendel)
                                 gleen close(zac posen)                 octavia spencer(Tadashi shoji)
                              rooney mara (givenchy)                         merly strep (lanvin)
natalie portman (dior)
          busy philipps(DG)-gary oldman(bulamadım:)-Sandra bullock(Marchesa)-shoaron lyn
natalie portman (dior)-stacy kelber(marchesa)-angelina jolie(versace)-janet mcteer(david meister)


EN İYİ ERKEK OYUNCU
 Jean Dujardin – The Artist as George Valentin

EN İYİ KADIN OYUNCU

Merly Streep - The Iron Lady 
EN İYİ YÖNETMEN
Michel Hazanavicius – The Artist 
EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ
Hugo  - Robert Richardson 
EN İYİ SANAT YÖNETMENİ
Hugo (Dante Ferretti and Francesca Lo Schiavo) 
EN İYİ YABANCI FİLM
“A Separation” Iran 
EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
Christopher Plummer – Beginners 
EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU
Octavia Spencer " The Help " 

EN İYİ KISA FİLM
The Shore – Terry George and Oorlagh George
EN İYİ KURGU 
The Girl with the Dragon Tattoo 
Angus Wall - Kirk Raxter 
EN İYİ ORİJİNAL SENARYO
Midnight in Paris – Woody Allen 
EN İYİ UYARLAMA SENARYO
The Descendants – Alexander Payne, Nat Faxon, and Jim Rash from The Descendants by Kaui Hart Hemmings 

EN İYİ SES KURGUSU 
Hugo (Philip Stockton and Eugene Gearty)
EN İYİ SES MİKSAJI 
Hugo (Tom Fleischman and John Midgley)
EN İYİ KOSTÜM
The Artist – Mark Bridges
EN İYİ MAKYAJ
The Iron Lady – Mark Coulier and J. Roy Helland 
EN İYİ ORİJİNAL MÜZİK
The Artist – Ludovic Bource 
EN İYİ ÖZGÜN FİLM MÜZİĞİ
"Man or Muppet" from The Muppets – Bret McKenzie 
EN İYİ GÖRSEL EFEKTLER
Hugo – Rob Legato, Joss Williams, Ben Grossmann, and Alex Henning 


BURBERRY 2012 SONBAHAR KOLEKSİYONU

Burberry’nin muhteşem bir atmosferde gerçekleşen defilesini Ebru Şallı, Alexa Chung, Sonam Kapoor, Eddie Redmayne, Kate Bosworth ve Rosie Huntington - Whiteley gibi tanınmış isimler Burberry Prorsum kıyafetleri ile en ön sıradan izlemiş. 

finalde yağdırılan yağmur ile defile görsel şölene döndürülmüş 



                                             Kate Bosworth


                                             Eddie Redmayne



Rosie Huntington-Whiteley

                         
              Jeremy Irvine, Alexa Chung, Clemence Poesy ve Eddie Redmayne 


                                              Sonam Kapoor



Ebru Şallı



her sene Türkiye'den bir kişi seçen Burberry bu sene de Ebru Şallıyı seçmiş.
ama Ebru Şallı keşke o taytı seçmeseymiş.

25 Şubat 2012 Cumartesi

YENİ TREND AYAKKABILAR:VİVİENNE WESTWOOD

plastik ayakkabıların son dönemde yaygınlaşması bir çok trendi de beraberinde getirdi şimdi yeni trend Vivienne Westwood'un Melissa modeli (aşağıda paylaştıklarım).ayrıca ayakkabıların her biri şeker kokulu :)
Vivienne Westwood'ları Kanyon'daki Bilstore mağazasından ve Beymen Blender'dan satın alabilirsiniz. Fiyatları 374 TL.







benim favorim bu renk :)












                          
                               bu ayakkabılara bayıldım diyebilirm :))

23 Şubat 2012 Perşembe

!! MUHTEŞEM ÖTESİ BİR FİLM ÖNERİSİ !!

TAARE ZAMEEN PAR (YERDEKİ YILDIZLAR)


Yapım: 2007 - Hindistan 
Tür: Aile, Dram, 
Süre: 165 dakika 
Yönetmen: Aamir Khan

HİÇ SIKILMADAN VE ZAMANIN NASIL GEÇTİĞİNİ ANLAMADAN İZLEYECEĞİNİZ BİR FİLM

film de disleksi hastası bir çocuğun ne ailesi tarafından ne de öğretmenleri tarafından hastalığı bilinmediği için yavaş yavaş  dibe çökmesi sırasında bir resim öğretmeninin ona sevgiyle,şefkatle yaklaşması sonucu çocuğun yeniden hayata bağlanması anlatılıyor. filmdeki resim öğretmeni ayrıca filminde yönetmenliğini yapıyor.

her ailenin ve özellikle öğretmenlerin mutlaka izlemesi gereken bir film bence filmi izlerken özellikle sonlarına doğru bende kayışlar koptu yine(aslında genelinde ağladım ama çaktırmayın;) .hiç bi filmi normal izleyemediğimden olsa gerek.her filme illa kendime bi  karakter seçiyorum (aslında bunu ben istemiyorum bilinçaltım öyle yapıyo:) ve onun başına ne geliyosa benim başıma gelmiş gibi ya çok seviniyorum ya da çok üzülüyorum. bu filmde seçtiğim karakter çocuktu doğal olarak o yüzden hem çok ağlayıp hemde çok sevindiğim bu filmdi. 

bi öğretmen bi çocuğun hayatını anca bu kadar değiştirebilir izlerken aklımda hep şu soru vardı ''neden böyle öğretmenler yok? neden böyle bi öğretmenim 
olmadı?

yazana da çekene de oynayana da helal olsun. arşive girmesi gereken filmlerden.

♥ İŞTE BENİM KALPLİ KEKİİM ♥

                                             TATATATAAAAAAAM !!
İşte buda benim kalpli kekim :) 

http://beyzazembil.blogspot.com/2012/02/kalpli-cupcake.html burdaki tariften esinlenerek bende yaptım. linkteki kek yerine de ıslak kek tarifinden yaptım.
         
          ISLAK KEKİN TARİFİNE GELİNCE:
1 su bardağı yağ
2 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
2 yumurta
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
2 bardak un 


*yağ,süt,şeker ve kakao karıştırıp bir bardak ayırdıktan sonra içine geri kalan malzemeleri ekleyip çırptım.ve pişirdim.fırından çıktıktan sonra keki kesip (süslemek için linkte yapılışı var ) arasına ve üzerine sürdüm.


 **süslemek için  royal icing denen malzemeyi yaparak riske atmak istemedim o yüzden yarım bardak sütle krem şanti yapıp vişne suyuyla renklendirdim ve kalpleri linkteki gibi değilde üstten doldurdum :) 


daha ilk yapışım olduğu için baya zorlandım ama annem sağolsun ;) bu arada kekimin hepsi anında bitti sanırım güzel olmuş yiyen bi daha istedi :P


                                  ♥   AFİYET ŞEKER OLSUN ♥ 

21 Şubat 2012 Salı