30 Temmuz 2011 Cumartesi

SAÇ AÇICILAR :)



 Ne kadar doğaldır bilemem ama(sonuç kesinlikle doğal) kesin sonuç veren bu saç açıcı spreyler gerçekten harika.
Sizinde benim gibi küçükken saçlarınız sarıysa ve büyüdükçe koyulaştıysa bu spreyleri kullanmanızı öneririm.Ben bu iki ürünü de kullandım ve ikisinden de gözle görülür sonuçlar aldım.Papatya suyuyla da açılır diyerek kendinizi kandırmayın bence denemediğim papatya suyu da kalmadı benim :))
Üstelik güneşte beklemenize de hiç gerek yok kurutma makinası yeterli.
NOT: Kahverengi ve tonlarına uygulanabiliyormuş üzerinde öyle yazıyor :)

29 Temmuz 2011 Cuma

LİMON PELTESİ

3.5 su bardağı su
3.5 çorba kaşığı mısır nişastası
12 çorba kaşığı toz şeker
2 limon rendesi ve suyu (aman benim gibi büyük limon kullanmayın ;)
3 yumurta
1/2 margarin
1 paket vanilya 
1 paket petibör bisküvi

HAZIRLANIŞI:
Tencereye su, limonsuyu ve rendesi, nişasta, yumurta, toz şeker karıştırılarak pişirilir.    
 Vanilya ve yağ ilave edilerek karıştırılır. Pişirilen pelte ikiye bölünür.Bir tanesine büskiviler küçük parçalara ayrılarak eklenir Kalıba pelte yerleştirilir, üzerine bisküvi ile karıştırılan pelte yerleştirilir, buzdolabında bekletilir. Servis zamanı servis tabağına çevrilerek servis yapılır.

                                                                                                                                                DİPNOT:Gelelim neden resim ekleyemediğime benim limon peltem pert oldu :)) ama şekil olarak tabi yiyenler beğendi :P

                                                                                        AFİYET ŞEKER OLSUN ;)

26 Temmuz 2011 Salı

12 DAİKADA PİŞEN PİZZA :)


           Sevgili takipçilerim bugün çok güzel bir pizza yedim hemen aklıma geldiniz ve tarifi sizler için aldım resim neden yok derseniz henüz bu işte yeni olduğum için pizza bittikten sonra geldi aklıma ama en yakın zamanda yapıp resmini ekliycem :) Gelelim bu kolay tarife:
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
3 kahve fincanı un
Tuz
Yarım paket kabartma tozu
     
          Hepsini kaşıkla karıştırıyoruz(çünkü cıvık bir hamur oluyormuş:) Margarinle yağlanmış pilav (teflon) tencereye döküp üzerine salçalı sos(salça ve su karışımı)) ve istediğimiz pizza malzemelerini koyuyoruz.
2 dakika yüksek ateşte piştikten sonra 10 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.

                                                                                        AFİYET OLSUN OKUYUCU :)

20 Temmuz 2011 Çarşamba

ESKİ BİR TAPINAK YAZITI

Gürültü ve patırtının ortasında sükunetle dolaş;sessizliğin içinde huzur bulunduğunu unutma.Başka türlü davranmak gerekmedikçe herkesle dost olmaya çalış.Sana bir kötülük yapıldığında yapabileceğin en iyi karşılık unutmak olsun.Bağışla unut.Ama kimseye teslim olma.İçten ol;telaşsız;kısa ve açık seçik konuş.Başkalarına da kulak ver.Aptal ve cahil oldukları zaman bile dinle onları;çünkü;dünyada herkesin bir öyküsü vardır.

Yalnız planlarının değil,başarılarının da tadını çıkarmaya çalış.İşinle ne kadar küçük olursa olsun ilgilen;hayattaki dayanağın odur.Seveceğin bir iş seçersen yaşamında bir an bile çalışmış olmazsın.İşini öyle sev ki,başarıların bedenini ve yüreğini güçlendirirken verdiklerinle de yepyeni hayatlar başlatmış olacaksın.

Olduğun gibi görün ve göründüğün gibi ol.Sevmediğin zaman sever gibi yapma. Çevrene önerilerde bulun ama hükmetme.İnsanları yargılarsan onları sevmeye zamanın kalmaz.Ve unutma ki,insanlığın yüzyıllardır öğrendikleri,sonsuz uzunlukta bir kumsaldaki tek bir kum taneciğinden daha fazla değildir.

Aşka burun kıvırma sakın;o çöl ortasında yemyeşil bir bahçedir.O bahçeye layık bir bahçıvan olmak için her bitkinin sürekli bakıma ihtiyacı olduğunu unutma.
Kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et.İlkinin acısı bir an,ötekinin vicdan azabı bir ömür sürer.Bazı idealler o kadar değerlidir ki,o yolda mağlup olman bile zafer sayılır.Bu dünyada bırakacağın en büyük miras dürüstlüktür.

Yılların geçmesine öfkelenme;gençliğe yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe.Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme.Rüzgarın yönünü değiştiremediğin zaman,yelkenlerini rüzgara göre ayarla.Çünkü dünya karşılaştığın fırtınalarla değil,gemiyi limana getirip getiremediğinle ilgilenir.Ara sıra isyana yönelecek olsan da hatırla ki evreni yargılamak imkansızdır.Onun için kavgalarını sürdürürken bile kendi kendinle barış içinde ol

Hatırlar mısın doğduğun zamanları;sen ağlarken herkes sevinçten gülüşüyordu.Öğle bir ömür geçir ki,herkes ağlasın sen öldüğünde,sen mutlulukla gülümse.Sabırlı,şefkatli,bağışlayıcı ol.Eninde sonunda bütün servetin sensin.Görmeye çalış ki,bütün pisliğine ve kalleşliğine rağmen dünya yine de insanoğlunun biricik güzel mekanıdır.
(çok hoşuma giden kendime örnek aldığım yazılardan biri olduğu için sizlerle paylaşmak istedim:))

18 Temmuz 2011 Pazartesi

BEKLENEN TESETTÜR DERGİSİ ÇIKTI SONUNDA :)

                            Güzel Yaşam Tarzı Dergisi

Âlâ Dergi, Tesettür giyiminin incelikleri başta olmak üzere âlâ olan herşeyi okuyucuları ile paylaşıyor. Konusunda dünyada bir ilk olan Âlâ Dergi; kadınların vazgeçilmez tutkusu olan modayı, beklenen bakış açısıyla hedef kitlesine sunuyor.

Kişisel Bakımdan sağlığa, çocuk gelişiminden dekorasyona uzanan dolu dolu bir içerik ile okurlarıyla buluşuyor. Kıymetli köşe yazarları, özel röportajlar, özel mekan önerileri, kültür sanat ajandası, gezi rotaları ve daha birçok konu;

                                                           Âlâ'da hayat buluyor.


http://www.facebook.com/aladergisi

12 Temmuz 2011 Salı

CİLDİNİZE İYİ BAKIN

CİLDİNİZ HASSASSA...

  • Hafif ve doğal cilt ürünlerini tercih edin.Örneğin:papatya  gibi bitkisel içeriklere sahip losyon hassas ciltlilerin tercihi olgulamanızda faydalıdır.
  • Güneş kremlerine en çok ihtiyacı olan kişiler sizlersiniz.Gölgede bile otursanız mutlaka yüksek koruyuculu bir güneş kremi tercih edin.Günlük ürünlerinizin içerisinde de SPF bulunması çok önemli.
  • yediklerinize dikkat edin.Eğer cildiniz hassas ise her gün bir-iki dilim limon veya şeftali tüketerek cildinizi kuruluğa ve yanma hissine karşı koruyan C vitamini ihtiyacını karşılayabilirsiniz.
CİLDİNİZ KURUYSA...

  • Gün içinde cildinize ve dudaklarınıza SPF ürünler uygulamanızda fayda var.Vücut ürünleriniz ise mutlaka yoğun nemlendirme etkisi olan E vitamini içermeli.
  • Kuru ciltle baş etmeye içeriden başlayın.Gün içinde bol bol su için.Su içmek cildin doğal yağ üretimini artırır.
  • Klor ve alkol gibi kimyasal maddeler cildi kurutur.Bu nedenle klorlu bir havuzun tüm etkilerinden kurtulmak için cildinizi yıkayın ve hemen ardından uygun bir nemlendirici uygulayın.Alkol içeren formüllerden de uzak durmaya çalışın.

CİLDİNİZ YAĞLI VEYA KARMAYSA...

  • Kış aylarında kullandığınız krem bazlı temizleyiciler yerine daha hafif formüllere sahip olan jelleri tercih edin.Peeling etkisine sahip bir jel temizleyici ile gün içinde ciltte biriken ölü deri hücrelerinden kurtulabilirsiniz.
  • Yüz ve vücut nemlendiricilerinizi yağ içermeyen su bazlı formüllerle değiştirin.Uyguladığınız günlük ürünlerinde güneş koruma faktörü içermesine özen gösterin.
  • Cildinizi normalden sık yıkamak sebum artışına ve doğal olarak daha fazla yağlanmaya sebep olur.Bunun yerine çantanızda yağ emici kağıtlardan taşıyabilir,cildinizin parlamasını önleyebilirsiniz.

İKON OLMA UMUDUNUZU KAYBETMEYİN(okuduğum bir dergiden)

(malum köpekler)
İmaj konusunda her yolu deneyip bir stil ikonu olarak algılanacak potansiyele sahip olmadığınızı fark ettiyseniz ümidinizi kaybetmeyin.Bir yol daha var! Bu çözümü sizden önce fark etmiş genç kadınlara Nişantaşı-Bebek kaldırımlarında rastlamış ve onları birkaç saniyeliğine de olsa bir ikon zannetmiş olabilirsiniz!
İşte 3 aşamalı pratik bir çözüm:
1)Elinizde bir Starbucks bardağı taşıyın.Onsuz yaşayamıyormuşsunuz  gibi davranın.Kahve bitse de bardağı taşımaya devam edin.
2)Çantanızda ya da kucağınızda tercihen tüyleri tokayla tutturulmuş bir Yorkshire Terrier (küçük süs köpeği olur kendileri)taşıyın.Onunla istinye parkın açık alanına,Bebek'e dondurma yemeğe ya da Nişantaşına gidin.
3)Sapı dirseğinize geçebilecek uzunlukta logolu bir çanta edinin.Onu dirseğinizin içine japon yapıştırıcısıyla sabitleyin ve dirseğinizi 45 derece kırarak kurumasını bekleyin.Kuruduktan sonra da ''kurumasını bekleme'' pozisyonunu bozmadan sokağa çıkın.

                                                                 :))

11 Temmuz 2011 Pazartesi

KURSTA YAPTIKLARIMDAN SEÇMELER 2

pet şişeden yaptığımız kelebek (pet şişenin içine
istediğimiz bir resmi koyup falçatayla kestikten sonra
ojelerle  boyadık)

pet şişeden marakas (pet şişenin içine boncuk,taş vb.
ses çıkarabilecek şeyleri koyduktan sonra
şişeyi pullarla kapladık )

6 Temmuz 2011 Çarşamba

KURSTA YAPTIKLARIMDAN SEÇMELER :)

Çocuklara sebze ve meyveleri sevdirmek
için yapılmış bir kukla çalışması 


IKEA dan alınmış pilastik eldivenlerin üstüne  silikonla
yapıştırdığımız sebze ve meyveler(örülüşünü anlatamıycam çünkü ben örmedim  bilmem de zaten )

5 Temmuz 2011 Salı

TOKA YAPTIK

 Tülden fiyonk yapıp misinayla bağladık

Ütüyle yapışan boncuk ve taşlarla süsleyip arkasına lastik taktık
işte bu kadaar :)