23 Kasım 2011 Çarşamba

SUDA PİŞEN KEK :))


1 adet yumurta
3/2 su bardağı Tozşeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın(ben tarçın sevmediğim için kakao ekledim:)
 Tüm malzemeler sırasıyla çırpılır. 6-8 adet fincan margarin ile bolca yağlanır(margarin ile).Kek harcı fincanların 3/2 sine kadar doldurulur.
Yayvan bir tencerenin yarısına kadar su doldurulur.Su kısık ateşte kaynamaya bırakılır.Kaynayan suyun içerisine fincanlar dikkatlice yerleştirilir.Tencerenin kapağı peçete ile kapatılır ve üzerine kapak kapatılır. ( Peçete tencere kapağında oluşan buhardan suyun keke damlamasını önler) kısık ateşte keklerimiz pişmeye bırakılır.
20-30 dakika sonra kapak açılır.Keklerimiz bir bıçak yardımıyla kontrol edilir.Piştiyse fincanlar tencenin içinden alınır ılınmaya bırakılır.Sünger kıvamında bir kek elde edilir.ılınınca fincan kalıplarından kekler çıkartılır ve servis edilir.


Bu şarkıda benden sana gelsin sevgili okuyucu :)                                                                                          




                                         



           AFİYET ŞEKER OLSUN :))     









                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder